Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση


Στη Μεσσήνη για τις εναλλακτικές καλλιέργειες

Εκτύπωση
agrotes314.12.2011
Ημερίδα για την προώθηση των οπωροκηπευτικών και εναλλακτικών καλλιεργειών μέσω ομάδων παραγωγών θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Μεσσήνης στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε  από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλο - στο πλαίσιο των επαφών που έλαβαν χώρα στην Αθήνα - τη διάθεση εξειδικευμένων στελεχών με σκοπό την πλήρη ανάλυση των θεματικών ενοτήτων της ημερίδας. Παράλληλα, ενημέρωσε για τη συνεργασία και για τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ο κ. Κανελλόπουλος διατέθηκε να πραγματοποιήσει την εισήγηση ο ίδιος για τη θεματική ενότητα της Συμβολαιακής Γεωργίας. Ο κ. Αναστόπουλος γνωστοποίησε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να ενεργοποιήσει το σύνολο του αγροτικού δυναμικού του Δήμου, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και να συμμετέχει ενεργά ο Δήμος στην προώθηση των παραγόμενων προϊόντων.

Ο Δήμος Μεσσήνης, επίσης, προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία δημοτικό παντοπωλείο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αναστόπουλος συμπληρώνοντας πως υπάρχει διαθέσιμος χώρος και οι προσπάθειες εστιάζονται στη ανεύρεση τροφίμων.

Ο κ. Αναστόπουλος ζήτησε επίσης από τον κ. Κανελλόπουλο την παρέμβαση του για παροχή χρηματοδότησης στα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλεξ. Μπαλτατζής» για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και η ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού, η αγροτική παραγωγή και για την παρότρυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων με το ποσό του προϋπολογισμού να ξεπερνά τα 2,35 εκατ. ευρώ.
Έχουμε 251 επισκέπτες συνδεδεμένους
Επισκέψεις : 11001593
fbe

london produce
 

fruit logo en